Glumica i od nedavno voditeljica Eurosonga, Hannah Waddingham, privukla je nevjerojatnu pažnju javnosti zbog svog humora i fatalnog izgleda.

Britanska glumica vodila je Eurosong s glazbenicom Aleshom Dixon, ukrajinskom pjevačicom Julijom Saninom te voditeljem Grahamom Nortonom, koji im se pridružio u finalu natjecanja.

Hannah je već od prvog polufinala postala miljenica obožavatelja Eurosonga. Twitter je prepun objava o njoj. Bili su impresionirani njezinim govorom na tečnom francuskom jeziku.

“Mogu li samo glasati da Hannah Waddingham bude stalno na TV-u?”, pisali su na Twitteru.

“Uživam u ovoj kompilaciji svaki put kada Hannah Waddingham govori francuski na Eurosongu”, hvalili su je.

Tko je zanosna Hannah Waddingham?

Hannah je rođena u Londonu 1974. godine, dugi niz godina glumila je u kazalištima zahvaljujući svojoj majci Melodie Kelly koja je bila pjevačica nacionalne opere. Tada je Hannah bila poznata po svom impresivnom glasu i glumačkim vještinama.

Prije devet godina prešla je na male ekrane. Glumila je u britanskoj komediji Benidorm, a potom je dobila ulogu Septe Unelle, odnosno časne sestre, u seriji “Igra prijestolja” koja se snimala u Hrvatskoj.

Scena u kojoj muči Cersei Lannister i viče “sramota” (“shame”) dok Cersei kroz razjarenu masu gola hoda do utvrde Red Kee postala je kultna. Ta se scena snimala u Dubrovniku.

Jednom je prilikom rekla da se morala preseliti u Ameriku kako bi ostavila zapaženu karijeru na televiziji. “Mislim da stalno gledamo ista lica na britanskoj televiziji i to je bila moja velika frustracija… Morala sam skočiti na drugu stranu bare kako bih bila prepoznata”, rekla je.

Prije tri godine pridružila se ekipi serije Ted Lasso. Igrala je glavnu ulogu Rebecce, vlasnice Richmond AFC-a, izmišljenog nogometnog kluba koji je u središtu serije. Zbog te je serije osvojila Primetime Emmy i Critics‘ Choice Award za svoju izvedbu.

Od njezinih uloga ističe se još i film Hocus Pocus 2, a ima nadolazeće uloge u filmovima kao što su Garfield, Mission: Impossible – Dead Reckoning Part Two te The Fall Guy.

Osim što zna govoriti francuski, dobro joj ide i talijanski. Jednom je rekla da bi voljela raditi kao prevoditeljica. “Volim jezike”, zaključila je.

Source: net.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)