Kralj Charles III. bit će okrunjen 6. svibnja, a sama ceremonija krunidbe trajat će sveukupno tri dana. Već se neko vrijeme šuška da Charles želi skromniju ceremoniju.

Prema najnovijim pisanjima, na samoj će ceremoniji važnu ulogu odigrati Charlesov sin, princ William, koji će ga jednog dana naslijediti na prijestolju, i njegov najstariji unuk, princ George. Također, u javnosti će se prvi put pojaviti svi unuci njegove supruge Camille, koja će isto biti okrunjena.

Camilla s bivšim suprugom Andrewom Parkerom Bowlesom ima sina Toma Parkera Bowlesa i kćer Lauru Lopes. Njezin sin ima kćer Lolu i sina Freddyja, a njena kći malenu Elizu te blizance Louisa i Gusa.

Sada je procurila vijest i da na Charlesovoj krunidbi neće nastupiti velike glazbene zvijezde kako se očekivalo. Njihovu ponudu su odbili Elton John, inače dobar prijatelj princeze Diane, grupa Spice Girls čiji je kralj veliki obožavatelj, Robbie Williams, Adele, Ed Sheeran i Harry Styles. Svi su se oni opravdali time da već imaju brojne obveze.

shimmer fallback
shimmer fallback

Prije nekoliko mjeseci objavljeno je da Charles želi skromniju krunidbu. Odlučio je ‘rezati’ troškove i smanjiti broj svjetskih vođa i kraljevskih vladara te imati samo 2000 uzvanika.

“Krunidbe dolaze jednom u generaciji. Ako se gleda da se snizi cijena ceremonije, to će im se obiti o glavu. Ovo je prilika za predstavljanje naroda i nacije na globalnoj sceni. Bilo bi jako tužno da se to propusti”, rekao je povjesničar Andrew Roberts.

“Krunidba će odražavati današnju ulogu kralja i pogled prema budućnosti dok će biti ukorijenjena u dugogodišnjoj tradiciji i raskoši”, potvrdila je palača kada je službeno objavila datum ceremonije.

Source: net.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)