Sara Vargović jedina je Hrvatica koja je imala jedinstvenu priliku maskirana plesati sambu na karnevalu u Rio de Janeirou.

Sara je inače rodom iz Osijeka, studirala je novinarstvo u Zadru, a sada živi i pleše u Kanadi.

“Biti prva Hrvatica koja je nastupala na karnevalu u Riju je zaista ponos i nešto posebno. Ostvariti san, plesati sambu na Sambadromu je neopisiv osjećaj. Još uvijek sam pod dojmovima”, kaže plesačica sambe Sara Vargović za RTL-ov portal Danas.hr.

Inače, Sara je prije tri godine krenula na sate sambe kod Anny Alves, Brazilke u Zagrebu bez koje, kaže, ne bi bilo njezina najvažnijeg nastupa u životu.

“Prije godinu dana sam joj rekla kako bih voljela doći u Brazil. Voljela bih vidjeti karneval, učiti o sambi, uzeti sate plesa i ona me pitala u devet mjeseci je l’ bi voljela nastupati”, kaže Vargović.

Ispričala je i kako su kriteriji bili iznimno strogi.

“Morala sam učiti himnu škole, morala sam poslati mjere za kostim, pripremati se, čitala sam jako puno i učila o brazilskoj kulturi”, objasnila je Vargović.

“Ja sam svoj kostim dobila tri sata prije povorke iako sam poslala sve mjere, kostim je bio tamo, ali opća ludnica je tamo. Ja sam nastupala na autu koji je otprilike nekih 5 metara visine i ima samo jednu šipku za koju se držite, na trenutke može biti izazovno, malo čak strašno”, dodala je Vargović.

Kaže da bi se opet vratila iduće godine, a svima poručuje – slijedite svoj san.

“Treba biti uporan, ne osvrtati se na komentare ili ljude koji nas ne žele poduprijeti u tome, ima razlog zašto nešto želimo, treba samo ići, otvorit će se vrata za koje nikad niste sanjali”, rekla je.

Source: net.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)