Za novi Icon Issue Vanity Faira legendarna pjevačica Madonna transformirala se u Djevicu Mariju i stavila mačem probodeno srce na prsa sa zlatnim vezom. Pjevačica je također rekreirala prizore Posljednje večere, preuzimajući ulogu Isusa koji stoji na raskošnom pokrivaču dok joj vjerni sljedbenici padaju pred noge.

“U ovom posebnom izdanju Madonna ponovno postaje Madonna: ikona. Ne samo utjelovljenje glazbenog trenda ili stila odijevanja, već figura jednako uznemirujuća koliko i sveta”, rekao je Olivier Bouchara, voditelj uredničkog sadržaja za Vanity Fair France, u priopćenju za tisak.

‘Uvijek je imala biblijsku dimenziju i univerzalni doseg’

Izdanje koji slavi idole koji su “doprinijeli oblikovanju moderne kulture” distribuirat će se u Španjolskoj, Italiji i Francuskoj. Prema Billboardu, Madonna je za snimanje bila odjevena u dizajne Johna Galliana za Maison Margiela, Gucci, Dolce & Gabbanu i Jeana Paula Gaultiera.

Impresivan je pothvat ući u ulogu takvih povijesnih osoba, ali Galliano smatra da je Madonnina karijera uvijek imala “biblijsku dimenziju i univerzalni doseg”.  “Prvi put kad sam je vidio, već je bila nadahnuta, neustrašiva, s integritetom i umjetničkim ponosom”, rekao je Galliano za Vanity Fair. Ipak, ne slažu se svi s njime, a brojni korisnici društvenih mreža ostali su sablažnjeni njezinim editorijalom.

Nedavno je najavila turneju povodom 40 godina karijere

“Ona ide u pakao”, “Odvratno”, “Zašto ova blijeda bijela vještica ne može ostaviti kršćanstvo na miru?”, “Ovo je jako bez poštovanja”, samo su neki od zgroženih komentara na Twitteru.

Editorijal dolazi samo nekoliko dana nakon što je pjevačica najavila da će krenuti na veliku turneju kako bi proslavila svoju 40. obljetnicu kao kraljica popa. Organizatori su rekli da će Madonna: The Celebration Tour istaknuti njezin “neusporedivi” katalog glazbe tijekom četiri desetljeća, istovremeno odajući počast New Yorku, gdje je započela njezina glazbena karijera.

“Uzbuđena sam što ću istražiti što više pjesama u nadi da ću svojim obožavateljima pružiti show koji su čekali”, rekla je pop ikona u izjavi, prenosi Reuters.

Source: net.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)