Obitelj Lise Marie Presley navodno je potpisala nalog da ju se ne oživljava prije nego što je pjevačica umrla nakon drugog srčanog zastoja u bolnici, javljaju strani mediji.

Obitelj potpisala nalog u slučaju drugog srčanog zastoja

Pjevačica proglašena moždano mrtvom nakon što je hitno prevezena u bolnicu u četvrtak, zbog čega su je liječnici stavili u medicinski induciranu komu, piše People.

Međutim, s vijestima o njezinom kritičnom stanju, Lisina obitelj odlučila je potpisati nalog kojim zabranjuju oživljavanje u slučaju da dođe do ponovnog srčanog zastoja.

Inače, naredba o zabrani oživljavanja (DNR) pravno je obvezujući nalog koji potpisuje liječnik na zahtjev pacijenta. Ova odredba postoji kako bi se poštivale želje pacijenta o neprovođenju kardiopulmonalnog oživljavanja ili naprednog održavanja života ako bi došlo do zastoja srca ili disanja.

Lisa je doživjela dva srčana zastoja, a nakon drugog je proglašena mrtvom. Nije poznato koliko je dugo bila bez kisika nakon što ju je spremačica pronašla bez svijesti u spavaćoj sobi u četvrtak ujutro.

Detalji njezine smrti dolaze nakon što je njezina spremačica u četvrtak ujutro pronašla Lisu Marie u nesvijesti u njezinom domu u Kaliforniji.

Njezin prvi bivši suprug, Daniel Keough, koji je živio s njom, pokušao je s oživljavanjem dok hitna pomoć nije stigla. Uspjeli su vratiti puls prije nego što je prevezena u bolnicu. Međutim, nakon što su je hitna pomoć uspjeli oživjeti nakon davanja epinefrina, “kodirala je više puta” dok je bila u bolnici.

Podsjetimo, vijest da je preminula Lisa Marie Presley, kantautorica i kći Elvisa i Priscille Presley rastužila je javnost.

“Teška srca moram podijeliti tužnu vijest da nas je napustila moja prekrasna kći Lisa Marie”, potvrdila je Priscilla u izjavi za People u četvrtak navečer.

Lisa se udavala četiri puta, a njezini bivši Nicolas Cage, Michael Lockwood i službena stranica Michaela Jacksona vrlo emotivno su se oprostili od nje.

Source: net.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)