U Rumunjskoj je u četvrtak uhićen kontroverzni influencer Andrew Tate (35) pod sumnjom za trgovinu ljudima, silovanje i formiranje organizirane kriminalne skupine, prenosi Reuters.

Mediji javljaju da je Tate uhićen nakon što je slučajno otkrio svima gdje se nalazi u videu u kojem je vrijeđao švedsku aktivisticu, Gretu Thunberg, a odala ga je kutija pizze.

Naime, Tate je preko Twittera prije nekoliko dana napao Gretu Thunberg nakon što mu se ona narugala. Podijelio je video u kojem ju je vrijeđao, no pri tome je napravio veliku grešku. Tate je u jednom trenutku kazao da mu se donese pizza, a natpis na njenoj kutiji otkrio je da se radi o Jerry’s pizzeriji, koja ima lokal u Bukureštu.

Zahvaljujući tome, policija ga je pronašla i izvršila raciju u rezidenciji. Policija je kod Tatea provela pet sati, a on je pritvoren zajedno sa svojim bratom Tristanom i još dvojicom osumnjičenih Rumunja. Braća Tate pod istragom su od travnja. Odbili su komentirati, ali je njihov odvjetnik potvrdio da su privedeni.

“Ne možemo govoriti o detaljima i zašto su braća uhićena, ali možemo reći da Andrew i Tristan Tate imaju golemo poštovanje prema rumunjskim vlastima i pomoći će u istrazi koliko god mogu”, rekao je Tateov glasnogovornik, a prenosi Daily Mail.

Najkontroverznija osoba na internetu

Tužitelji su kazali kako se sumnja da je četvorka “stvorila organiziranu kriminalnu skupinu sa svrhom vrbovanja, smještaja i iskorištavanja žena”.

“Čini se da su četvorica osumnjičenika stvorila organiziranu kriminalnu skupinu sa svrhom vrbovanja, smještaja i iskorištavanja žena prisiljavajući ih da stvaraju pornografski sadržaj namijenjen za gledanje na specijaliziranim web stranicama uz naknadu”, istaknuli su.

Podsjetimo, Tate je bivši profesionalni kickboksač te je postao najprisutnija osoba na internetu, ali i najkontroverznija zbog svojih izjava i istupa. Poduzetnik je i kreator sadržaja, vodi online tečaj o “modernom stvaranju bogatstva” na vlastitom “Hustlers Universityju”, koji je on osnovao.

Iako je imao prilično uspješnu kickboxing karijeru, prvi put je postao poznat izvan sporta kada se pojavio u sezoni Big Brothera 2016. u Velikoj Britaniji, koja je završila pod kontroverznim okolnostima. Naime, izbačen je iz šoua nakon što se na internetu pojavio video na kojem se vidi kako tuče ženu remenom, a on je tada tvrdio da je to bio dio igre uloga na koji je žena u videu pristala te da koristi pojas od filca.

Source: net.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)