The New York Post je objavio da princ Andrew (62) više ne obavlja poslove kao član kraljevske obitelji te da mu je brat, kralj Charles III., ukinuo brojne benefite.

Charles je bratu ukinuo pravo da koristi ured u Buckinghamskoj palači te mu je oduzeo plaćeno osoblje i tjelesnu zaštitu. 

Nepoželjan princ Andrew

Brojni zaposlenici Buckinghamske palače primijetili su da princ Andrew ondje nije poželjan.

“Kralj je bio potpuno jasan i nedvosmislen o tome da se njegov mlađi brat sada mora pobrinuti sam za sebe, a jedini privilegij koji mu je ostao jest mogućnost da stanuje na imanju u Windsoru”, rekli su izvori s britanskog dvora.

shimmer fallback
shimmer fallback

Skandali princa Andrewa

Prije gotovo tri godine, princ je podnio ostavku na dužnost kraljevske obitelji kada je bio usko povezan sa seksualnim prijestupnicima Jeffreyjem Epsteinom i Ghislaine Maxwell. Princ Andrew više neće smjeti imati ured u Buckinghamskoj palači koja služi kao kraljevsko sjedište, rekao je izvor za The Sun.

Nakon što je odstupio s javne dužnosti 2020. godine, kraljica Elizabeta je navodno dopustila svom sinu Andrewu da nastavi koristiti palaču i da zadrži malo osoblja.

Protjerivanje princa iz kraljevskog sjedišta je posljednja u nizu kazni otkako je Andrew pokušao zanijekati da poznaje Virginiju Giuffre, tužiteljica koja tvrdi da je bila natjerana na seks s njim po nalogu Epsteina i Maxwell.

Andrew je platio Giuffre nagodbu od 12 milijuna dolara u veljači nakon što ga je tužila za seksualno zlostavljanje, iako nije priznao optužbe.

shimmer fallback
shimmer fallback

Source: net.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)