“Evo pomalo, moja kućica dobiva konačni izgled, iako ima tu još stvari koje treba napraviti, kao kompletna rasvjeta vanjska i unutarnja koju još nisam stavila, ali znam što želim, pa moram biti strpljiva…

Strpljen, spašen. Fale i slike na zidu, tapet…” – obznanila je svojim pratiteljima na Instagramu Danijela Dvornik, pokazujući, očito, završnu fazu na preuređenju svoje bračke oaze, na kojoj je, dobrano i sama zasukavši rukave, te idejno sve osmislivši, počela raditi prošlog ljeta.

Ljetni dom obitelji Dvornik, o kojemu je Danijela uvijek piše s jako puno emocija i privrženosti, u aktualnoj je fazi dobio nove detalje u dnevnom boravku, brodski pod, bijeli trosjed koji je “udoban za uvalit se, i razvlači se, što mi je bitno”, kako je pojasnila udovica Dina Dvornika.

Police jednostavnog bijelog regala krase, među ostalim, i Dinovi Porini, a sjedaća garnitura ušminkana je i jastucima romantičnog cvjetnog uzorka.

“U ruke” i idejno darovita, Danijela je od svake od prostorija u kući stvorila pravu malu zen oazu, a bijelu fotelju smjestila je i u spavaću sobu pored prozora, stvorivši intiman kutak za čitanje.

Pratiteljice na društvenim mrežama Danijelu su znatiželjno ispitivale o svakom detalju, a ona je svakome odgovorila i gdje je kupila stolić i grijalicu, boju za zid, a simpatijama je primila i kritike o “neodgovarajućem” miljetiću ispod lampe.

Srce svake vikendice, pa tako i Danijeline u Sutivanu, vanjski je prostor, a da bi dobila sve što je zamislila, Danijela je morala žrtvovati prirodni hlad mirisnog jasmina i smisliti “prijelazno rješenje”.

Terasu je tako natkrila bambusom i objasnila:

“Nakon što sam morala skinuti jasmin (narast će opet) morala sam napraviti kompromis, da sam koliko-toliko zaštićena, više psihološki i dekorativno, nego što me zaista štiti s ovom trstikom, kojoj je cilj da preživi ovu sezonu. Jer dolazi nova ograda i riješenje za hlad”.

Na terasu ne stiže samo hlad, nego i cijela nova vanjska kulinarska jedinica.

“Momentalno radim na još jednom projektu, na drugoj strani koju ne pokazujem, gdje dolazi dugi betonski element, koji će ujedno biti radna površina, dio za začinsko bilje, sudoper i plinski roštilj. Želim roštiljati svaki dan ako to želim, bez paljenja vatre i dimljenja kuće, sebe i susjeda oko sebe”, pojasnila je svoju ideju.

Dodala je i kako sve podređuje godinama.

“Želim da se što manje penjem i fizički radim, da ne trčim s prvim kapima kiše i vjetra i sklanjam sve s terase”.

U “analizu situacije” uključila se i splitska astrologinja Meri Jerković, inače i sama vlasnica interijera koji otkrivaju maštovitu i razigranu ženu dobrog ukusa, koja je Danijelu upozorila da je trstika, nažalost, neće štititi ni od sunca, a kamoli od kiše, ali da joj je odličan stav da sebi olakša u budućnosti.

“Kupit ću zelenu mrežicu i stavit je ispod, pa će biti neke zaštite”, nada se Danijela, koja je u Sutivanu zaista napravila lavovski posao.

U jeku radova ispričala je:

“Radim, farbam zidove, brusim, čišćenju nema kraja, metla mi je najbolja prijateljica, umorna sam, ruke su mi pune žuljeva, ali ne odustajem. U vrijeme “sieste” bacim se u more da se malo osvježim, a onda se opet bacanje na posao.

Navečer mi tijelo i mozak “rade” sinkronizirano, oboje su mrtvi. Bacim se u krevet i zaspim. Usprkos svom tom poslu, neredu, prašini…. isto sam sretna jer sam sve bliže zamišljenoj slici zgotovljene kuće u glavi”, napisala je početkom kolovoza.

Splićanka u većini svojih objava, bilo da su iz zagrebačkog ili otočkog doma, iskazuje veliki užitak u kreiranju svog prostora, i uopće života u njemu.

Za Danijelu to nikad nije bilo “ajme, moram kupiti tri kvadrata pločica”, uvijek je rado pričala o tom zadovoljstvu.

“Kuća nije samo struktura, kuća je osjećaj. Kuća je oličenje i slika vlasnika. Kuće mogu biti velike ali tako hladne i dosadne, ali pravi je izazov od nečeg malog napraviti nešto “veliko” i ugodno.

Uživam u kreiranju ove male kuće…”, zaključila je. 

Source: slobodnadalmacija.hr