Proljeće je, a u nama nemir. Nemir, jer nas čeka – proljetno čišćenje. I red je kuću detaljno očistiti od svega što se nakupilo tijekom zime. Neovisno o korona virusu. Užanca je to koja se redovito ustalila ne samo kod nas već i u svijetu. Remont kućanstva svakog proljeća nekako označava i čišćenje nas samih, a katarzičan učinak kojeg može imati zna se preliti i u naš svakodnevan život.

No, remont, kao što samo ime kaže, zahtjevan. Nije lako, iako je terapeutski, napraviti sveopće čišćenje doma. Logično, što je domaćinstvo veće to su i naši napori oko njegovog čišćenja veći. A, znamo da je tako najbolje. Da ćemo se nakon svega i sami osjećati bolje. U čišćem i sigurnijem domu gdje se možemo s nagraditi jednim opuštanjem nakon dobro obavljenog čišćenja.
Kao nikad dosad smo proveli pola zime u domu. Nakupilo se svega, i ako dosad niste obavljali proljetno čišćenje, vjerojatno ćete ovoga puta to poželjeti. Dugotrajni boravak kod kuće u kombinaciji sa eventualnim treninzima, željom da se nauči nešto skuhati ili otkrivanjem umjetničkog talenta (slikarstvo, kiparstvo) ostavio je traga u našem domaćinstvu koje vrlo vjerojatni vapi za nekakvim osvježenjem.

Ali, zašto u svemu tome ne bi sebi olakšali život. Vrijeme je najdragocjeniji luksuz, i ako možemo dvije stvari činiti odjednom – zašto ne? U protivnom bi cijeli dan proveli u čišćenju. Možda čak i više njih.

Potrebni su nam zato saveznici u čišćenju. A, za očekivati je kako su izolaciji dosta stradali upravo – podovi.
Kako bismo zaštitili svoje zdravlje, potrebno je i svakodnevno usisati podove, sve ono što svakodnevno pada na njih, bilo da su to mrvice s kuhinjskog stola, iz naših ruku dok pripremamo hranu, prljavština koju donesemo na obući ili pak svakodnevna prašina koja se ne može nikako izbjeći a stvara nepovoljne uvjete doma, pogotovo osobama koje pate od alergija. Nakon usisavanja svakako se preporučuje i brisanje podova kako bismo dezinficirali podove i učinili svoj dom što sigurnijim. Nakon ovakvog čišćenja, možete bezbrižno odahnuti i koristiti podove u svom domu za sve, za igru s djecom, maženje s kućnim ljubimcem ili pak vježbanje prateći online trening.

iRobot Roomba robotski usisivači

No, već smo kazali, vrijeme je luksuz, a ovakvo čišćenje ga traži puno. I zato je sreća kad taj dio prljavih kućanskih poslova možemo dodijeliti našim malim pomagačima iRobot, robotskom usisavaču Roombi i robotskom peraču podova Braavi.
iRobot Roomba, robotski usisavač, idealni je pomoćnik visoke tehnologije u kućanstvu koji će samostalno očistiti površinu, uključujući parket, podnu oblogu od pluta, linoleuma ili tepiha. Zahvaljujući programskoj opremi, sposoban je zaista raditi bez vaše pomoći. Sve što je potrebno jest – uključiti ga. I zatim možete primjerice podići noge na stol i gledati televiziju, ili oprati prozore. Ovisi što vam se radi i u kojoj ste fazi proljetnog čišćenja. Roomba usisivač opremljen je i pametnim senzorima tako da se odlično orijentira u svakom prostoru. Ne bojte se, nećete ga slučajno ugaziti.

Pogledajte video o Roomba e seriji:

Braava robotski perači podova

Za savršeno čiste podove tu je i Braava, robotski perač podova. Braava jet m6 jedan je od najsjajnijih aduta iz iRobot asortimana koji je zadužen za blistave podove. Zahvaljujući vrlo učinkovitim krpama od mikrovlakana, robotski uređaj za čišćenje pomoći će vam da se riješite prljavštine s vaših podova i to čak i uza zid i ispod namještaja. Rad Braave je vrlo tih i inteligentan.

Kako Braava jet m6 brine za podove možete pogledati u videu:

Uz ovaj iRobot duo zaista možemo bezbrižno uživati u svom domu, pa čak i na podovima. Oni će cijeli posao usisavanja i brisanja podova odraditi sami, potreban je samo jedan klik i to je to. Jer, jednom kada Roomba obavi svoje, svoj posao u ovom visokotehnološko higijenskom plesu preuzima Braava i kreće s čišćenje podova.

Na vama je samo da ih uključite, a svoje vrijeme možete napokon iskoristiti za kakav izlet u prirodu, naravno pridržavajući se svih preporučenih mjera. Kada se vratite, dočekat će vas čisti podovi. A, ako ih opet zaprljate – znate što vam je činiti.

Želite li i vi imati čist dom svaki dan, uštedjeti svoje vrijeme i uložiti u nešto što će posao čišćenja obavljati umjesto vas? Nemojte propustiti priliku jer do 10.05.2020 Roomba 605 je na akciji s maloprodajnom cijenom od 1.699 kn, Roomba e5152 je na akciji s maloprodajnom cijenom od 3.099 kn i Braava jet m6 na akciji s cijenom od 4.799 kn. Svoj robotski usisavač ili robotski perač podova možete nabaviti u Internet trgovini iRobot Hrvatska. Trgovina radi 24 sata, dostava je brza i uz kupnju robota besplatna. Određene akcijske modele robotskih usisavača Roomba i perača podova Braava možete pronaći i na prodajnim mjestima Emmezeta, Svijet Medija, Bazzar, Links, eKupi, Elipso. Više o proizvodima pogledajte ovdje.

Source: slobodnadalmacija.hr