Svi možemo priznati da u zadnje vrijeme razmišljamo više nego inače o čistoći i higijeni . To nije ništa čudno uzevši u obzir da nam je trenutno virus najveći neprijatelj. Ponekad nam djeluje kao da cijeli dan provedemo u čišćenju, pranju podova, brisanju prašine, dezinficiranju svega i svačega. Nije niti malo zabavno, ali svi ćemo se složiti: želimo siguran dom!

Što je dom? 

Dom je mjesto gdje se svi osjećamo sigurno i zaštićeno, gdje nam je udobno i ugodno. To je osjećaj koji nas dočeka čim otvorimo ulazna vrata, mirisi koji nas opuste odmah na pragu.

Ovih dana većina ljudi doslovno ne izlazi iz svojih domova, ali je osjećaj sigurnosti i zaštićenosti svejedno poljuljan. Pojavom koronavirusa kao da smo krenuli u borbu protiv nevidljivog neprijatelja i ni sami nismo sigurni koje oružje nam je uopće učinkovito. Stručne osobe skreću pozornost na osobnu higijenu, ali i higijenu prostora u kojem boravimo.

Naime, pranje ruku je vrlo važno za očuvanje našeg zdravlja, to i djeca vrtićke dobi znaju. Iako sad  peremo ruke puno češće, jesmo li učinili sve ili barem dovoljno za očuvanje zdravlja?

Složit ćemo se da i prostor u kojem boravimo također mora biti čist, prije svega zbog očuvanja zdravlja i u ovim danima sprječavanju širenja zaraze, ali i zbog očuvanja onog osjećaja sigurnosti i zaštite doma. Stoga možemo češće dezinficirati površine koje se često diraju, kao što su na primjer kvake na vratima, mobiteli, telefoni, daljinski upravljači, prekidači, slavine u kuhinji i kupaonici. No što je s podovima? Njih uglavnom ne diramo rukama i mislit ćete da samo kućanstva koja imaju malu djecu i eventualno kućne ljubimce moraju voditi računa o higijeni podova. No, to je apsolutno netočno. 

Kako bismo zaštitili svoje zdravlje, potrebno je i svakodnevno usisati podove, sve ono što svakodnevno pada na njih, bilo da su to mrvice s kuhinjskog stola, iz naših ruku dok pripremamo hranu, prljavština koju donesemo na obući ili pak svakodnevna prašina koja se ne može nikako izbjeći a stvara nepovoljne uvjete doma, pogotovo osobama koje pate od alergija. Nakon usisavanja svakako se preporučuje i brisanje podova kako bismo dezinficirali podove i učinili svoj dom što sigurnijim. Nakon ovakvog čišćenja, možete bezbrižno odahnuti i koristiti podove u svom domu za sve, za igru s djecom, maženje s kućnim ljubimcem ili pak vježbanje prateći online trening.

Prateći sve ove smjernice, upute i preporuke, dobili smo dojam da cijeli dan moramo biti aktivirani za pospremanje i čišćenje, i tako svaki dan iznova. I to čak u ovo vrijeme kad smo cijeli dan kod kuće u takozvanoj karanteni. Ne djeluje baš primamljivo, zar ne? 

Možda trenutno i imamo više vremena, ali vjerojatno nitko ne želi taj višak provesti s metlom i krpom u ruci. I zato je sreća kad taj dio prljavih kućanskih poslova možemo dodijeliti našim malim pomagačima iRobot, robotskom usisavaču Roombi i robotskom peraču podova Braavi.

iRobot Roomba, robotski usisavač, maleni je pomoćnik visoke tehnologije u kućanstvu koji će samostalno očistiti površinu, uključujući parket, podnu oblogu od pluta, linoleuma ili tepiha. Zahvaljujući programskoj opremi, sposoban je zaista raditi bez vaše pomoći. Jednostavno ga uključite i zatim možete primjerice podići noge na stol i gledati televiziju. Roomba usisivač opremljen je i pametnim senzorima tako da se odlično orijentira u svakom prostoru. 

Za savršeno čiste podove tu je i Braava, robotski perač podova. Zahvaljujući vrlo učinkovitim krpama od mikrovlakana, robotski uređaj za čišćenje pomoći će vam da se riješite prljavštine s vaših podova i to čak i uza zid i ispod namještaja. Rad Braave je vrlo tih i inteligentan.
Uz ovaj iRobot duo zaista možemo bezbrižno uživati u svom domu, pa čak i na podovima. Oni će cijeli posao usisavanja i brisanja podova odraditi sami, potreban je samo jedan klik i to je to. 

Želite li i vi imati čist dom svaki dan, uštedjeti svoje vrijeme i uložiti u nešto što će posao čišćenja obavljati umjesto vas? Nemojte propustiti priliku jer u periodu od 01.04. do 10.05.2020 Roomba 605 je na akciji s maloprodajnom cijenom od 1.699 kn, Roomba e5152 je na akciji s maloprodajnom cijenom od 3.099 kn i Braava jet m6 na akciji s cijenom od 4.799 kn. Svoj robotski usisavač ili robotski perač podova možete nabaviti u Internet trgovini iRobot Hrvatska. Trgovina radi 24 sata, dostava je brza i uz kupnju robota besplatna. Određene akcijske modele robotskih usisavača Roomba i perača podova Braava možete pronači i u Internet trgovini partnera Emmezeta, Svijet Medija, Bazzar, Links, eKupi, Elipso. Više o proizvodima pogledajte ovdje.

Source: slobodnadalmacija.hr