Svaki ozbiljan iznajmljivač turističkog smještaja zna da prava priprema za sezonu svake godine počinje sve ranije, već u veljači. Iznajmljivače često prati stigma, lako vama vi imate apartmane, zarađujete od mora i sunca, no je li to zbilja tako? Što sve jedan iznajmljivač mora napraviti da bi turisti odabrali upravo njihov smještaj i na kraju ostavili dobre recenzije drugim gostima? Odmah ćemo reći, to nimalo nije lagan posao. Osim lijepog i praktičnog namještaja, ljubaznosti i dobrih preporuka za dodatan konzumacijski sadržaj, velika uloga u stvaranju zadovoljnih gostiju upravo ima čistoća smještajne jedinice. Kakav god gost bio ili koju god kategoriju smještajna jedinica ima jedno ima je zajedničko, ona mora biti čista! Na tržištu rada, cijene rada čišćenja u turističke svrhe su drastično porasle i iznajmljivačima iz godine u godinu predstavlja sve veći izazov pronaći kvalitetna radnike. No ne treba očajavati jer rješenje postoji, uz razna kućanska pomagala čišćenje u sezoni može postati puno podnošljivije.
Postoji bezbroj kućanskih pomagala no ona vrijedna spomena su zasigurno pomagala iRobot tvrtke koja ima više od 25 godina iskustva u robotici. Da, nije šala, pomoć u čišćenju najbolje odrađuju roboti. U svojem prodajnom asortimanu iRobot ima robotske usisavače, perače podova te čistače bazena. Modela robotskih usisavača sada već ima u zavidnom broju te karakteristikama zbilja može ponuditi proizvod za svakoga.

Roomba 606 – tvoj ulazak u svijet robotike!

Roomba 606 predstavlja osnovni model iRobot robotskih usisavača. Ona predstavlja svojevrstan ulazak u svijetu gdje roboti pomažu ljudima. Ona koristi navigaciju iAdapt za snalaženje u prostoru s novom 1800 mAh litij-ionskom baterijom. Ima ugrađen 3-stupanjski sustav čišćenja i sustav bočnog čišćenja uzduž uglova i zidova, tzv. Wall Follow. Ona uz uporabu zvučnih senzora i tehnologije Dirt Detect se fokusira na čišćenje mjesta gdje je to najpotrebnije, a sve to odlaže u AeroVac Koš za smeće s velikim kapacitetom. Jednostavnost joj je drugo ime jer jednim pritiskom na tipku CLEAN i Roomba je spremna za usisavanje. Dok se vi možete posvetiti drugim obavezama, ona će se pobrinuti da podovi zablistaju. Roomba 606 je najosnovniji no ujedno i najjeftiniji model iRobot robotskih usisavača. 

Vrijeme je da si priuštite čiste apartmane bez puno muke. Osim osnovnog modela, model vrijednog spomena je i Roomba e5154.

Roomba e5154 – mogućnost WiFi konekcije

Roomba modeli e5 serije predstavljaju napredniju tehnologiju robotskih usisavača.  
Roomba e5154 pruža pojačanu AeroForce tehnologiju čišćenja za do 50% bolje performanse čišćenja smeća, prašine, dlaka s podova. 

Osim što čisti umjesto vas, ovom se Roombom upravlja pomoću iRobot HOME mobilne aplikacije kojom možete zakazati raspored čišćenja bez obzira gdje se nalazili, bilo da ste otišli u nabavku novog potrošnog materijala ili dočekati goste koji su uskoro najavili svoj dolazak.

Ovakva pametna tehnologija omogućuje vam da se fokusirate na ono što je zaista bitno i iskoristite svoje vrijeme na najbolji način, bez žrtvovanja čistoće vašeg apartmana. Serija e5 prvi put donosi i mogućnost perivog spremnika, kako bi urednost i ugodnost čišćenja bila još veća.

Ima i inteligentni sustav za navigaciju iAdapt koji omogućuje robotskom usisavaču da preispituje svoju okolinu 60 puta u sekundi koristeći niz senzora i 40 različitih načina prilagođavanja specifičnom području, ispod i oko namještaja, stolova i stolica. Dugotrajnija baterija i poboljšani filteri, sve kako bi čišćenje bilo efikasnije.

Pored navedenih Roombi odlučili smo spomenuti još jedan model, sasvim novi model na hrvatskom tržištu. Roomba koja po još uvijek pristupačnoj cijeni ima mogućnost spajanja s robotskim peračem podova Braava jet M6.

Roomba 976 – nova Roomba na hrvatskom tržištu

Prvo treba spomenuti da Roomba® 976 ima navigaciju iAdapt 2.0 s vizualnim prepoznavanjem prostora. Nova navigacija i nova 1800 mAh litij-ionska baterija omogućuju joj da se u slučaju većih površina može sama napuniti i nastaviti s čišćenjem u preostalim prostorima, što predstavlja veliku prednost ako na jednom katu imate više smještajnih jedinica. Za navigaciju po prostoru i iz sobe u sobu ne treba svjetionik ni druga pomagala. 

Za razliku od prethodnih serija, ne čisti više po spiralnim i dijagonalnim uzorcima, već se kreće kvadrat po kvadrat po ravnoj crti. Ovom Roombom se također upravlja preko mobilne aplikacije za pametne telefone i tablete. Za njezino funkcioniranje potrebna je bežična mreža. Preko pametne aplikacije cijelo vrijeme ste upućeni u rad Roombe i njezine potrebe, npr. treba li isprazniti koš, zamijeniti filtar ili koliko sati je radila. 
Vrijedno svakom iznajmljivaču je što tijekom čišćenja uvijek možete znati u kojoj je fazi usisavanja, možete uređivati raspored ili pristupiti drugim korisnim informacijama videopodrškom. Ima ugrađen 3-stupanjski sustav čišćenja AeroForce. Roomba 976 za razliku od ostalih modela serije 900 jedina je spojiva s novom Braavom jet m6, što pruža mogućnost cjelokupnog iskustva čišćenja. Od sada, odmah nakon što Roomba iz 900 serije usisa vaš apartman, na posao se baca Braava jet m6 perač podova, za još temeljitije iskustvo čišćenja.

Akcijske cijene!

Svi navedeni modeli su trenutno na akcijskim cijenama od 10.2. do 31.3.2020. ili do isteka zaliha. Vaš ulazak u svijet robotike Roomba 606 sada možete nabaviti po akcijskoj cijeni od samo 1699 kn, Roombu e5154 možete naručiti po akcijskoj cijeni od 2999 kn ili pak ako poželite sasvim novu Roombu serije 900, Roomba 976 je sada po akcijskoj cijeni od 3999 kn! 
Akcijske cijene su dostupne na iRobot Hrvatska maloprodajnim mjestima (iRobot kiosk u City Centeru one u Splitu, internet trgovini www.irobot.hr i iRobot kiosk u Arena centru u Zagrebu), te kod ovlaštenih prodavača EMMEZETA, ELIPSO, Svijet Medija, Sancta Domenica, Harvey Norman, Links, eKupi. Više o akciji pogledajte ovdje.

Source: slobodnadalmacija.hr